Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έναρξη λειτουργίας της Σκακιστικής Σχολής


Ανακοινώνεται η διενέργεια σκακιστικών μαθημάτων από το νεοσύστατο Σκακιστικό Σύλλογο ‘’Περσέας’’  Άργους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στην έδρα του συλλόγου στα εκπαιδευτήρια Μαλτέζου σε ειδική αίθουσα (με την χρήση ΗΥ και διαδραστικού πίνακα). Θα αφορούν διάφορα επίπεδα εκμάθησης, ενώ τα τμήματα θα είναι σε τρεις βαθμίδες:  Αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων  για παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και εφήβους λυκείου ή και μεγαλύτερους.


Επίσης θα δημιουργηθεί και τμήμα ενηλίκων για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα ή να ασχοληθούν πιο συστηματικά με το σκάκι.   Σε  ότι αφορά τα παιδιά, τα τμήματα ξεκινούν με παιδιά προσχολικής ηλικίας ή των  πρώτων  τάξεων  του δημοτικού.
 Είναι γνωστά τα οφέλη που μπορούν τα παιδιά να αποκομίσουν από αυτή την όμορφη δραστηριότητα, καθώς βοηθάει στην ικανότητα συγκέντρωσης, στη συνδυαστική σκέψη και στην φαντασία.
Επίσης ενισχύει την αντικειμενικότητα καθώς δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου τυχαίοι παράγοντες,  την κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από την παρέα και το παιχνίδι, και έχει αποδειχτεί ότι ανεβάζει την απόδοση  στο σχολείο αλλά και γενικότερα στον τρόπο σκέψης.
 Η ενασχόληση με το σκάκι μπορεί να γίνεται σε διάφορα επίπεδα, από το απλό ερασιτεχνικό παιχνίδι για διασκέδαση μέχρι και συστηματική ενασχόληση σε αγωνιστικό επίπεδο με συμμετοχή στα τοπικά και εθνικά πρωταθλήματα.
   Στόχος των στελεχών του συλλόγου είναι να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και την αγωνιστική τους εμπειρία για να καθοδηγήσουν τους μικρούς και μεγαλύτερους σκακιστές ώστε να γνωρίσουν σε βάθος, να καταρτιστούν, να διασκεδάσουν και τελικά να αγαπήσουν αυτό το πολύ όμορφο παιχνίδι που μπορεί να γίνει μία δημιουργική και ευχάριστη δραστηριότητα για όλη τη ζωή τους.