Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2013


Ένα μεγάλο σκακιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Κορινθία. Πρόκειται για το Ατομικό και το Ομαδικό Πρωτάθλημα σκακιού Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μαθητές νηπίου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αγωνιστούν στις 31 Μαρτίου με στόχο όμορφες παρτίδες, την διάκριση αλλά και την πρόκριση στην πανελλήνια φάση του σχολικού πρωταθλήματος.


Οι αγώνες φιλοξενούνται  στο κτιριακό συγκρότημα του Γυμνασίου Λεχαίου (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου) με διοργανωτές την Ένωση Σκακιστικώ Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Σκακιστική Ακαδημία Κορινθίας ‘Αργοναύτης ‘, τον Δήμο Κορινθίων και το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Λεχαίου.
Το ατομικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 11 διαφορετικές  κατηγορίες (Νήπια, Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Δημοτικού, Α, Β, Γ, Γυμνασίου και Λύκεια) από κάθε μια εκ των οποίων θα προκριθούν οι δύο πρώτοι και το πρώτο κορίτσι για την τελική φάση των πανελλήνιων σχολικών αγώνων. Οι επιβεβαιώσεις και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο χώρο των αγώνων 8:30-9:30 το πρωί καθώς και τηλεφωνικά στο 6977079007 στον κύριο Αντώνη Μπέλλο, 6974858312, κυρία Μαρία Πετσετίδη και 6972991799 κύριο Ανέστη Μιχαηλίδη, ενώι η έναρξη των αγώνων θα γίνει στις 10 π.μ.
Θα απονεμηθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους και στο καλύτερο κορίτσι κάθε κατηγορίας.
Το ομαδικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 3 κατηγορίες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), θα προκριθούν 3 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο και στις νικήτριες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα.
Κάθε σχολείο δύναται να συμμετάσχει και με περισσότερες από μια ομάδες, κάθε μια εκ των οποίων θα είναι τετραμελής, με την υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον ενός κοριτσιού.
Οι ομάδες θα δηλωθούν  2:30 – 3:30 μ.μ. στις 31/3/2013 μαζί με βεβαίωση από τον διευθυντή του σχολείου για την φοίτηση των παιδιών και οι αγώνες θα αρχίσουν στις 4 μ.μ
Η τελετή λήξης και η απονομή επάθλων του ατομικού πρωταθλήματος θα γίνει στις 2 μ.μ, ενώ η απονομή επάθλων του ομαδικού μετά το πέρας των αγώνων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με ελβετικό σύστημα 5 γύρων ενώ στις μεγαλύτερες κατηγορίες καθώς και στο ομαδικό θα χρησιμοποιηθούν σκακιστικά χρονόμετρα.
Σε παράλληλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 π.μ διάλεξη ειδικής εκπαιδευτικού –ψυχολόγου για τις μαθησιακές δυσκολίες και την βοήθεια του σκακιού στους μαθητές.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://korinthiachess.gr/