Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ - 4ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΛΙΤΖ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π.

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου προκηρύσσει το 4ο Ανοικτό Ατομικό  Πρωτάθλημα Μπλιτζ.  Το τουρνουά αξιολογείται με διεθνές ΕΛΟ blitz.

 Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Νέο Σχολείο» στο 3ο χλμ Αργους-Ναυπλίου με συνδιοργανωτή τον «Περσέα» Αργους.
Ο χρόνος σκέψης για κάθε παίκτη είναι 5 λεπτά. Επιπλέον από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο παίκτης, παίρνει ακόμη τρία δευτερόλεπτα (3”) χρόνου σκέψης.

Το σύστημα των αγώνων θα ορισθεί με βάση των αριθμό συμμετοχών και σύμφωνα με τον παρακάτω ενδεικτικό πίνακα:
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
< 20
Ελβετικό 7 γύρων
20 +
Ελβετικό 9 γύρων

3. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Ο αρχικός κατάλογος κατάταξης των συμμετεχόντων για τις ανάγκες της κλήρωσης, γίνεται με πρώτο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ blitz – τίτλο με δεύτερο κριτήριο το διεθνές ΕΛΟ – τίτλο και με τρίτο κριτήριο το Εθνικό ΕΛΟ - τίτλο και στην συνέχεια αλφαβητικά με λατινικούς χαρακτήρες.

4. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ 
Όλες οι θέσεις καθορίζονται σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια  άρσης ισοβαθμίας:
1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).
2. Μπούχολτς (cut -1) (άθροισμα βαθμών αντιπάλων πλην του πιο αδύνατου)
3. Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα).
4. Αριθμός νικών
5. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας (και τα κριτήρια άρσης της).

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΑΒΟΛΟ
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο email της ΕΣΣΠΕΠ esspep.skaki@gmail.com ή στο τηλέφωνο: 6973534104 (Λίτσα Αυδούλη) έως την Παρασκευή 3/10/2014. Στις δηλώσεις αναφέρεται ο κωδικός FIDE και όταν δεν υπάρχει, το ονοματεπώνυμο με λατινικούς χαρακτήρες.  Επιβεβαίωση συμμετοχής έως  και μισή (30’) ώρα πριν την έναρξη των αγώνων
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 60 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο πρώτος αθλητής της ΕΣΣΠΕΠ, ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Μπλιτζ ΕΣΣΠΕΠ 2014 και η πρώτη γυναίκα  Πρωταθλήτρια Μπλιτζ ΕΣΣΠΕΠ 2014.
Οι 3 πρώτοι της κατάταξης και οι 3 πρώτες από την κατηγορία γυναικών βραβεύονται με μετάλλιο, όπως και οι 3 πρώτοι κάτω των 18. Ο πρωταθλητής και η πρωταθλήτρια ΕΣΣΠΕΠ παίρνουν και κύπελλο.
Παράβολο συμμετοχής : 2 ευρώ.