Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ 2015 6 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ''ΠΕΡΣΕΑ'' - ΤΑ 4 ΧΡΥΣΑ

 Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015, στο 4o Λύκειο της Κορίνθου, έγινε το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συμμετοχή πολλών μαθητών και μαθητριών από 5 νομούς  της Πελοποννήσου. Από την πόλη μας έλαβαν μέρος και φέτος 15 μαθητές & μαθήτριες του σκακιστικού Συλλόγου "ΠΕΡΣΕΑΣ" Άργους. 



Παρά τις αντιξοότητες, (κυρίως άσχημος καιρός και οικονομικές δυσκολίες), τα παιδιά μας είπαν παρών και μάλιστα πολύ βροντερό, αφού κατόρθωσαν να επιστρέψουν με 'Έξι Μετάλλια -4 χρυσά , ένα αργυρό και ένα χάλκινο. 
Στα ατομικά πρωταθλήματα ανά κατηγορία, τα μετάλλια πήραν οι Μενάγια Βάλλια (Δ' Δημοτικού)-Χρυσό στην κατηγορία κορασίδων, Βλογιάρης Νικόλαος (Α' Γυμνασίου)-χρυσό, Κονδυλάρος Κωνσταντίνος (Γ' Δημοτικού)-Χρυσό, Παπανικολάου Πέτρος (Δ' Δημοτικού)-Αργυρό και Φωτόπουλος Ορέστης (ΣΤ' Δημοτικού)-Χάλκινο.  

Αξίζει να σταθούμε στο 4ο χρυσό μετάλλιο πού κατέκτησε η ομάδα του Περσέα Στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Πελοποννήσου. Τα Τέσσερα Μέλη της Ομάδας, Βασιλική Σακελλαρίου, Γιάννης Μπλάτσος, Κωνσταντίνος Μακρής και Βλογιάρης Νικόλαος, Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άργους, υπερέβαλαν εαυτούς και Νίκησαν τις Ομάδες των Λυκείων με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωπες με συντριπτικά σκορ 3,5 - 0,5  και 4-0!!  Έτσι ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Πελοποννήσου στο ομαδικό Λυκείων , παρόλο που είναι μαθητές του Γυμνασίου και έφεραν στο  Άργος το πιο μεγάλο μέχρι σήμερα τρόπαιο στο σκάκι