Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Σ. Σ. ΠΕΡΣΕΑΣ ΑΡΓΟΥΣ

Το Σάββατο 25/01/2014, ο  Σκακιστικός Σύλλογος "ΠΕΡΣΕΑΣ" Άργους, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Η εκδήλωση έγινε στις εγκαταστάσεις του κτιρίου των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΦΩΝ ΜΑΛΤΕΖΟΥ, που φιλοξενούν σχεδόν όλες τις δραστηριότητες του "Περσέα", με την παρουσία πολλών εκπροσώπων των αρχών του τόπου μας. 

  Παρευρέθησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ Καλλίνικος μετά της συνοδείας του Ιερέως κ Δ Κωστόπουλου, ο Δήμαρχος Άργους κ Δ. Καμπόσος, Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Βασίλειος Σιδέρης, Ο Υπεύθυνος της Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άργους κ Ν. Δελής, ο Πρόεδρος του ΔΑΝΑΟΥ κ Δ. Παπανικολάου, πολλοί φίλοι του σκακιού και πολλά (μετρήσαμε πάνω από 30) παιδιά, μαθητές των σκακιστικών τμημάτων του Περσέα, τα οποία ενωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν λάβει μέρος σε ένα σκακιστικό χάντικαπ με έπαθλο ένα σκακιστικό βιβλίο.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΕΡΣΕΑ κ Τσαρσιταλίδης Θεοφάνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα οφέλη που προσδίδει το σκάκι σε όσους ασχολούνται μαζί του και στα πεπραγμένα του Συλλόγου στην περσινή χρονιά, τονίζοντας ότι για το σύλλογο ο πρωταθλητισμός είναι ένα ζητούμενο αλλά δεν αποτελεί τον απόλυτο πρωταρχικό στόχο του. Σαν πρώτο στόχο το ΔΣ του ΠΕΡΣΕΑ θέτει την σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών ηλικιών, για την οποία το σκάκι αποτελεί ένα από τα καλλίτερα εργαλεία, προκειμένου να επιτευχθεί.  
Το τυχερό φλουρί βρήκε στο κομμάτι του ο μικρός σκακιστής Ανδρέας Κολιγλιάτης, που σαν δώρο πήρε ένα σκακιστικό βιβλίο. Επίσης ίδιο δώρο απενεμήθη και στο νικητή του σκακιστικού κουΐζ που προηγήθηκε, τον παίκτη της ομάδας Γιάννη Μπλάτσο.

 Οι Επίσημοι Προσκεκλημένοι απεύθυναν χαιρετισμούς , ευχές για το σύλλογο και τα μέλη του, και όλοι ανεξαιρέτως επιδοκίμασαν την προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος να κατευθύνει τη νεολαία μας σε δρόμους υγιούς συναγωνισμού και σωστής διασκέδασης, απομακρύνοντας όσο είναι δυνατόν κινδύνους που διαρκώς αυξάνονται για αυτή την τόσο ευάλωτη κοινωνική ομάδα που λέγεται όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε: <<ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ>>.