Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Ο Φλεβάρης στην πρώτη του εβδομάδα, μας έκαμε όμορφες μέρες και η καλή διάθεση όλων...ανεβαίνει! Συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε και να διασκεδάζουμε παίζοντας σκάκι!

    Δυο πολύ ενδιαφέρουσες θέσεις για σήμερα . Στο Δ1 ο μαύρος ίππος μόλις μετακινήθηκε από το δ7 στο ζ6. Μια φαινομενικά <<φυσιολογική>> κίνηση με προφανείς στόχους. (Άνοιγμα του δρόμου για τον Αγ8 και αλλαγή του ...ενοχλητικού Ιε4). Όμως κάτι διέφυγε της προσοχής του Summerscale και ο θρύλος του Βρετανικού σκακιού, ο  Anthony Miles τον τιμώρησε με παραδειγματικό τρόπο. Όσοι παρακολούθησαν τα  μαθήματα που σχετίζονταν με <<καρφώματα>> και <<ανοιχτές διαγώνιες>>, δεν θα δυσκολευτούν να δουν τι συμβαίνει στη θέση. 

        Στο Δ2, αν είχαν την κίνηση τα μαύρα, με 1...Πχη2+ θα κέρδιζαν αμέσως. Βλέπετε τι ακολουθεί στο 2. ΡχΠ; Επομένως τα λευκά πρέπει να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. Δεν είναι μια εύκολη συνέχεια, αλλά με ...τόλμη και θάρρος έρχεται η νίκη!!

Δ1. Παίζουν τα λευκά.
Θέση μετά την 17η κίνηση των μαύρων
Από την παρτίδα Μάϊλς-Σάμμερσκεηλ
 
  Δουβλίνο, (Ζόναλ 1993)
Δ2. Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν












 



   Όσοι δυσκολεύονται ακόμα στο νοερό μέτρημα, άς βάλουν τις σημερινές θέσεις στη σκακιέρα. Αξίζει τον κόπο.

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ  ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974640114 και μην παραλείπετε να διαδίδετε την ιστοσελίδα μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ΠΕΡΣΕΑΣ βασίζεται στους φίλους του!