Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Καλημερίζουμε φίλες και φίλους του Περσέα μας.

Τέλος και ο Φλεβάρης! Ας ελπίσουμε ο Μάρτης να μας φέρει ευχάριστες ειδήσεις.

     Η δημοσίευσή μας  της περασμένης Κυριακής, (με τις διπλές ασκήσεις και τη βαθμολόγηση), άρεσε ακόμα περισσότερο και από αυτή της 7/2/21. Θα ψάξουμε να βρούμε κι άλλες, αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αν κάποιος ή κάποια γνωρίζει databases με τέτοιο περιεχόμενο, παρακαλούμε να μας ενημερώσει.

Στα <<καθ' ημάς>> τώρα.  

       Στο Δ1, ο μαύρος Βασιλιάς είναι πολύ περιορισμένος. Τα λευκά όμως πρέπει να παίξουν με ακρίβεια. Οι εικόνες του ματ είναι φανερές, αλλά χρειάζεται προσοχή στη σωστή σειρά των κινήσεων. (Πυροτεχνημάτων …συνέχεια!!).

        Στο Δ2 είναι φανερό πως η μαύρη Βασίλισσα πρέπει να να υποστηρίζει μονίμως τον Αξιωματικό της, για να αποφύγουν τα μαύρα το ματ. Το πατ φαίνεται να είναι αναπόφευκτο για τα λευκά, και σε κάποιες βαριάντες, που τα λευκά θα επιλέξουν λάθος κίνηση, θα χάσουν το παιχνίδι!  Χρειάζεται λίγη φαντασία εδώ, ώστε να δούμε την εικόνα που οδηγεί όχι σε άμεσο ματ, αλλά σε ένα καθαρά κερδισμένο φινάλε!!

Δ1. Παίζουν τα λευκά.
Δ2. Παίζουν τα λευκά και κερδίζουν.











     Για όσους  δεν το γνωρίζουν, στο lichess έχουμε φτιάξει ομάδα, στην οποία μπορείτε να γίνετε μέλη, να καλείτε φίλους και να παίζετε διαδικτυακά σκάκι. Είναι μια λύση, μέχρι να επιτραπούν οι συναντήσεις, ώστε να παίξουμε κανονικές τετ α τετ παρτίδες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6974640114.

Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλή εβδομάδα

 και από αύριο καλό μήνα.